S-au înscris în competiţia electorală pentru alegerile locale, deşi au probleme penale

Mai mulţi aleşi locali, printre care Borboly Csaba, Cătălin Cherecheş, Marian Vanghelie sau Lia Olguţa Vasilescu au intrat în cursa electorală, deşi au diverse probleme cu legea.

Adăugat: 3 Mai 2016
Ultima actualizare:3 Mai 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

În judeţul Harghita 229 de candidaţi din şase partide se luptă pentru unul din cele 31 de locuri ale Consiliului Judeţean.

Patru formaţiuni, PNL, PRM, Partidul Civic Maghiar şi Partidul Popular Maghiar din Transilvania au depus liste cu câte 39 de candidaţi.

UDMR a depus o listă cu 38 de candidaţi, iar PSD a propus doar 35 de candidaţi pentru cele 31 de funcţii de consilieri judeţeni.

Doi candidaţi, actualul preşedinte al Consililui Judeţean Harghita, Borboly Csaba, care deschide lista UDMR, şi primarul municipiului Gheorgheni, Mezei Janos, care este numărul 1 pe lista candidaţilor PCM, au probleme penale.

Dosarele în care sunt acuzaţi de fapte de corupţie sunt acum pe rolul Tribunalului Harghita, notează corespondentul RRA Angela Bârsan.

Cei doi nu sunt cazuri singulare, actualul primar al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, aflat în arest preventiv, după ce a fost prins în flagrant delict luând mită, candidează pentru un nou mandat.

Marian Vanghelie vrea să conducă şi în următorii patru ani sectorul 5 din Capitală deşi este acuzat de mai multe fapte de corupţie, iar Lia Olguţa Vasilescu a intrat în cursa pentru fotoliul de primar al Craiovei în ciuda acuzaţiilor formulate de procurorii anticorupţie.
 Autor:
Cristina Dumitrescu
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
3 Mai 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza