S-au deblocat fonduri europene pentru finanţarea autostrăzii Sebeş - Turda

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat deblocarea a 272 de milioane de euro din Fondul european pentru dezvoltare regională, pentru finanţarea autostrăzii Sebeş - Turda.

Adăugat: 8 Martie 2018
Ultima actualizare:8 Martie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Viorica Dăncilă, premier
trimite pe mail

Mai multe proiecte de investiţii din ţara noastră vor fi finanţate cu bani europeni.

Este vorba, în primul rând, despre aprobarea la nivel european a finanţării autostrăzii Sebeş - Turda, despre care premierul Viorica Dăncilă a spus că este un pas important înainte în domeniul infrastructurii rutiere din România.

Viorica Dăncilă a precizat că această finanţare va permite legătura între autostrăzile A1 şi A3. 

"Vor fi astfel legate pe o distanţă de 70 de kilometri autostrăzile A1 Orăştie - Sibiu şi A3 Gilău - Câmpia Turzii, a spus Dăncilă.

Subvenţiile în agricultură, plătite în totalitate în martie

Premierul a mai arătat că, până la sfârşitul lunii, în agricultură vor fi plătite subvenţiile în totalitate.

Anul acesta, fermierii vor primi un miliard de euro în plus faţă de anul trecut.

"În ultima săptămână, au intrat în România 195 de milioane la data de 2 martie şi 254 de milioane euro ieri. Până la această dată, a fost acordată sub formă de subvenţii suma de 2,392 miliarde euro, cu un miliard de euro mai mult decât în anul precedent.", a susţinut Dăncilă.

Ajutoare de la Guvern pentru situaţii grave

Miniştrii au mai adoptat şi o hotărâre de guvern pentru acordarea unor ajutoare de urgenţă familiilor afectate de inundaţii, incendii şi care au probleme grave de sănătate.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, a spus că este vorba de 493 de familii şi de persoane singure, care au fost alese în urma unor anchete sociale.

Guvernul a mai aprobat şi două memorandumuri propuse de Ministerul Justiţiei pentru obţinerea de împrumuturi de la două bănci internaţionale. Este vorba despre construirea Cartierului Justiţiei în Bucureşti şi a patru unităţi care vor face parte din sistem

ul penitenciarelor, aşa cum a explicat Nelu Barbu. De asemenea, Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru construirea a două stadioane noi în Capitală, în Ghencea, Stadionul Steaua şi Stadionul Naţional de Rugbi, la Arcul de Triumf.


 Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
8 Martie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza