S-a înființat Comisia de anchetă pentru verificarea activităţii directorului SPP

Parlamentul a aprobat înfiinţarea Comisiei de anchetă pentru verificarea activităţii directorului Serviciului de Protecţie şi Pază.

Adăugat: 21 Februarie 2018
Ultima actualizare:21 Februarie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Parlamentul a aprobat înfiinţarea Comisiei de anchetă pentru verificarea activităţii directorului Serviciului de Protecţie şi Pază, Lucian Pahonţu, şi a modului în care este posibil ca acesta să fie implicat instituţia în activităţi care exced cadrul legal de funcţionare.

În favoarea înfiinţării Comisiei de anchetă au votat 225 de parlamentari ai PSD - ALDE şi UDMR, în timp ce din opoziţie PNL, PMP şi USR s-au pronunţat împotrivă.

Opoziţia reproşează puterii că înfiinţarea acestei comisii este inutilă, atâta timp cât există deja comisii permanente pentru apărare din Senat şi Camera Deputaţilor.

Un alt motiv pentru care coaliţia a apăsat pedala de acceleraţie pentru înfiinţarea comisiei de anchetă este, potrivit opoziţiei, intenţia de a distrage atenţia de la problemele reale ale societăţii.

Deputatul PNL Raluca Turcan arăta că înfiinţarea comisiei de anchetă pe baza unei speculaţii este "o diversiune periculoasă".

"Vă cramponaţi de o persoană din fruntea acestui serviciu, ignorând faptul că acest serviciu
şi-a căpătat reputaţia prin munca celor care lucrează acolo zi de zi şi care de multe ori au făcut cinste ţării noastre în raport cu parteneri internaţionali consacraţi", a spus Raluca Turcan.

PNL şi USR au anuţat deja că vor ataca la CCR constituirea acestei comisii.

Pe de altă parte, social democraţii arătau că se respectă toate regulamentele legislativului, iar rolul parlamentului este de a verifica instituţiile statului.

După votul din Parlament, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a reluat criticile la adresa activităţii directorului SPP Lucian Pahonţu, dar a menţionat că apreciază ofiţerii Serviciului de Protecţie şi Pază.

"Cu fiecare zi care trece văd tot mai multă spaimă că cineva va putea să pună întrebri despre activitatea domnului director. Şi noi avem aceeaşi părere despre majoritatea ofiţerilor SPP şi despre activităţile pe care le-au făcut, a susținut Lucian Pahonţu", a spus Dragnea.

Comisia alcătuită din 14 membri are la dispoziţie trei luni pentru a întocmi raportul.Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
21 Februarie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza