S-a constituit Comisia de inventariere a arhivei SIPA

Ministrul Tudorel Toader anunță constituirea Comisiei de inventariere a arhivei SIPA, dar nu face public numele membrilor Comisiei.

Adăugat: 12 Iulie 2017
Ultima actualizare:12 Iulie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat astăzi, constituirea Comisiei de inventariere a arhivei SIPA a fostei Direcţii Generale de Protecţie şi Anticorupţie.

El a refuzat însă să dezvăluie numele membrilor Comisiei, pe motiv că această informaţie "nu este de interes public".

"Mi-aţi pus întrebarea, dacă vă pot spune numele membrilor Comisiei şi al supleanţilor. Sigur că pot să îl spun, dar nu am să o fac, pentru că este o măsură de protecţie a colegilor noştri care fac parte din Comisie. În caz contrar, îi veţi întreba, în fiecare zi, ce au văzut, ce au constatat, astfel încât, nu este de interes public numele şi prenumele celor care fac parte din Comisie. Ce vă pot spune este că fiecare dintre dânşii îndeplineşte cerinţele de legalitate, adică au certificatul acela ORNISS şi şi-au dat acordul pentru a-şi desfăşura activitatea, în arhivă", a spus Toader.

Comisia va avea ca atribuţii inventarierea arhivei fostei Direcţii Generale de Protecţie şi Anticorupţie şi va propune totodată clasificarea, declasificarea, trecerea la un alt nivel de secretizare a documentelor inventariate, respectiv distrugerea acestora conform dispoziţiilor legale.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
12 Iulie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza