Rusia salută rezultatele alegerilor din R.Moldova și Bulgaria

Kremlinul respectă alegerea popoarelor moldovenesc şi bulgar şi salută victoria candidaţilor care au câştigat alegerile prezidenţiale din cele două ţări.

Adăugat: 14 Noiembrie 2016
Ultima actualizare:14 Noiembrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Rusia salută rezultatele alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova şi Bulgaria, câştigate de candidaţi favorabili Moscovei.

Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei a amintit de legăturile strânse cu Republica Moldova, înainte de decizia Chişinăului de a se apropia de Uniunea Europeană.

Kremlinul respectă alegerea popoarelor moldovenesc şi bulgar şi salută victoria candidaţilor care au câştigat alegerile prezidenţiale din cele două ţări, a declarat cu puţin timp în urmă purtătorul de cuvânt al preşedintelui Vladimir Putin, Dmitri Peskov.

Moscova salută declaraţii ale acestor candidaţi care atestă disponibilitatea de a lucra la normalizarea relaţiilor cu Rusia şi alte ţări. 

Îi felicităm fără îndoială pe candidaţii care au reportat victoria. Cu Moldova eram uniţi înainte prin legături foarte strânse, apoi s-a produs o derivă în direcţia reducerii relaţiilor noastre, dar în acelaşi timp Rusia a fost şi este un adept consecvent al normalizării şi dezvoltării relaţiilor cu Moldova, a spus Dmitri Peskov.   

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a declarat că Rusia consideră şi Bulgaria e o ţară foarte importantă pentru Rusia, menţionând numeroasele proiecte gigantice din lume - a spus Dmitri Peskov - care şi-a exprimat regretul că multe dintre acestea au fost anulate "din motive cunoscute".

Rusia speră că vor apărea alte proiecte, Peskov afirmând disponibilitatea Moscove de a extinde cooperarea cu Bulgaria.

În acelaş timp el a apreciat ca minime deocamdată şansele relansării proiectelor Gazoductului South Stream şi Centralei Nuclerare Belene din Bulgara.
 Autor:
Alexandr Beleavski
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
14 Noiembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza