Rusia denunță noile sancțiuni luate de UE

Rusia va răspunde adecvat la noile sancţiuni ale Uniunii Europene, care sfidează simţul raţiunii şi nu favorizează şansa care a apărut în prezent pentru rezolvarea conflictului intern din Ucraina.

Adăugat: 16 Februarie 2015
Ultima actualizare:16 Februarie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Autorităţile de la Moscova denunţă noile sancţiuni adoptate de Uniunea Europeană împotriva a nouă companii şi 19 personalităţi din Rusia şi Ucraina.

Acestea au intrat în vigoare, astăzi, odată cu publicarea listei în Jurnalul Oficial al Uniunii.

Rusia va răspunde adecvat la noile sancţiuni ale Uniunii Europene, care sfidează simţul raţiunii şi nu favorizează şansa care a apărut în prezent pentru rezolvarea conflictului intern din Ucraina, menţionează un comentariu al Ministerului rus de Externe, potrivit căruia sancţiunile arată şi mai ridicol pe fondul acordurilor din 12 februarie de la Minsk, la care au lucrat liderii principalelor state ale Uniunii Europene.

De fiecare dată când apare speranţa reglementării crizei, Bruxelles-ul se găbeşte să impună noi restricţii antiruseşti, afirmă comentariul, cu aluzie la sancţiunile adoptate în momentul semnării primului acord de la Minsk, în luna septembrie.

Ministerul Rus de Externe consideră că, în loc să analizeze critic şi imparţial cauzele reale ale escaladării conflictului interucrainean, Uniunea Europeană a preferat, din nou, să se lase condusă de aşa-numita "partidă a războiului" de la Kiev.

Uniunea Europeană le-a cerut azi părţilor aflate în conflict să aplice "pe deplin" acordul de încetare a focului în estul Ucrainei.

Apelul survine în condiţiile în care rebelii proruşi au anunţat că nu vor începe retragerea armamentului greu de pe linia frontului înainte de oprirea "totală" a tirurilor armatei ucrainene.

Un anunţ similar a fost făcut anterior de autorităţile de la Kiev.

Rebelii pro-ruşi şi armata ucraineană urmau să aplice, începând de astăzi, a doua etapă a acordului de pace, încheiat săptămâna trecută, la Minsk.

Astfel, cele două părţi au promis că vor retrage armele grele de pe linia frontului.

Prima etapă - încetarea focului - a intrat în vigoare în noaptea de sâmbătă spre duminică.Autor:
Alexandr Beleavski
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
16 Februarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza