Rovana Plumb este comisarul european nominalizat din partea României

România, alături de toate celelalte state membre ale Uniunii, ar urma să afle astăzi ce portofolii de comisar european au primit în noul executiv comunitar de la Bruxelles.

Adăugat: 10 Septembrie 2019
Ultima actualizare:10 Septembrie 2019

Politica Romaneasca
Foto: Rovana Plumb. Sursa: .facebook.com/rovanaplumb/photos
trimite pe mail

Rovana Plumb este comisarul european nominalizat din partea României, iar astăzi va fi anunţat şi portofoliul pe care-l va primi, dacă va fi votată de Parlamentul European.

Premierul Viorica Dăncilă o felicită pentru reuşită, dar opoziţia atrage atenţia că această candidatură riscă să fie respinsă de legislativul de la Strasbourg.

România, alături de toate celelalte state membre ale Uniunii, ar urma să afle astăzi ce portofolii de comisar european au primit în noul executiv comunitar de la Bruxelles.

Ieri, preşedintele Comisiei, Ursula von der Leyen, a făcut publică doar lista cu numele comisarilor, pe care se află şi Rovana Plumb în nominalizarea din partea ţării noastre.

Lista va fi trimisă pentru vot în Parlamentul de la Strasbourg.

În ţară, premierul Viorica Dăncilă, care a propus-o şi sprijinit-o, consideră că numirea este o reuşită pentru ţara noastră şi reprezintă dovada încrederii preşedintelui ales al forului european în capacitatea persoanei nominalizate.

Ea a cerut a tuturor eurodeputaţilor românii să o susţină şi să o voteze în Parlamentul European.

Opoziţia crede însă că această nominalizare riscă să fie respinsă.

Liberalii i-au cerut de mai multe ori premierului să retragă candidatura Rovanei Plumb şi să facă o altă nominalizare, întrucât aceasta ar avea grave probleme de integritate.

Şi Alianţa USR-Plus se opune categoric acestei numiri, iar PMP consideră că Rovana Plumb nu ar fi deloc potrivită pentru a gestiona un portofoliu european.Autor:
Cristian Bâcâin
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
10 Septembrie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza