Romaşcanu: Am primit 2.170 de proiecte pentru Centenarul Marii Uniri

România se pregăteşte intens pentru Centenarul Marii Uniri.

Adăugat: 22 Octombrie 2017
Ultima actualizare:23 Octombrie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, Lucian Romaşcanu, a declarat duminică seara, la Realitatea TV, că până acum au fost depuse 2.170 de proiecte de la instituţii ale statului pentru organizarea de evenimente pentru marcarea Centenarului Marii Uniri.

"Centenarul este o sărbătoare a întregului nostru popor, a întregii ţări, a tuturor celor care vor vrea, într-un fel sau altul, să îl sărbătorească. Ministerul Culturii este, în primul rând, un intermediar în ceea ce priveşte evenimentele pentru Centenar, pentru că noi am primit până acum 2.170 de proiecte de la instituţii ale statului, de la ministere, de la unităţi administrativ-teritoriale. Deci România se pregăteşte intens pentru Centenar. Noi nu facem decât să verificăm aceste proiecte, să le verificăm bugetele, să le verificăm afinitatea cu Centenarul şi să le susţinem în cadrul Guvernului pentru a fi bugetate pentru anul viitor. Nu va fi acel buget gestionat de Ministerul Culturii, fiecare iniţiator de proiect îşi va primi propriul buget. Nu vor trece banii prin Ministerul Culturii ca să ajungă la CFR, de exemplu. Nu, Ministerul Transporturilor, în măsura în care proiectele lui vor fi validate, va primi banii pentru 2018", a declarat Lucian Romaşcanu, citat de Agerpres.

Potrivit ministrului Culturii, bugetele vor fi la iniţiatori, care le vor gestiona, întrucât acest minister va fi doar un fel de sprijin al managerilor de proiecte, astfel încât acele proiecte validate să se facă aşa cum trebuie, la termenele stabilite.

Acesta a mai afirmat că Centenarul Marii Uniri va însemna "un an unic, un an astral pentru România" şi că primul eveniment de lansare a Centenarului va avea loc la Bucureşti, în acest an, în data de 26 noiembrie.
 Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
22 Octombrie 2017
Ultima actualizare:
23 Octombrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza