Românii votează în Spania cu gândul întoarcerii acasă

În Spania, la cele 53 de secţii au votat, deja, peste trei mii de alegători, după cum transmite corespondenta Radio România, Annamaria Damian.

Adăugat: 11 Decembrie 2016
Ultima actualizare:11 Decembrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Românii votează în Spania cu gândul întoarcerii acasă.

Unii dintre ei, cu mari emoţii, alţii îmbrăcaţi în costume populare.

Mulţi dintre cei care se prezintă la urne nu cunosc faptul că trebuie să aibă asupra lor o dovadă a reşedinţei în străinătate.

Preşedinţii de secţii explică pentru cei neinformaţi că este nevoie, în afară de un document de identitate românesc valabil, de un permis de conducere spaniol sau un card sanitar sau prezentarea certificatului de înregistrare ca cetăţean al UE.

În primele ore, cei mai harnici au fost românii din regiunea Madridului, unde cea mai bună participare se înregistrează la secţia din oraşul Alcalá de Henares, situat în estul capitalei, şi cea mai slabă în localităţile din sudul şi din estul Spaniei.

În câteva secţii, reprezentanţii partidelor nu s-au prezentat la comisie, dar acest lucru nu a împiedicat deschiderea secţiilor sau desfăşurarea votării.

De menţionat că cele mai multe secţii de votare din diaspora, 74, au fost deschise în Italia, unde şi-au exprimat până acum opţiunea electorală aproape 5.000 de persoane.Autor:
Anamaria Damian
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
11 Decembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza