Românii din străinătate "trebuie să fie implicaţi în procesul decizional şi electoral"

Premierul Dacian Cioloş este de părere că diaspora are un rol important în schimbarea imaginii ţării în străinătate.

Adăugat: 10 Martie 2016
Ultima actualizare:10 Martie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Dacian Cioloş, premierul României
trimite pe mail

Românii din afara graniţelor trebuie să fie implicaţi în procesul decizional şi electoral, consideră premierul Daniel Cioloş.

Totodată, primul ministru este de părere că diaspora poate să joace un rol mult mai important în schimbarea imaginii ţării în străinătate.  

Românii, oriunde s-ar afla ei, sunt parte a României şi trebuie să fie integraţi şi în procesul decizional şi în procesul electoral. Pe de altă parte, românii din afara României sunt şi ei o valoare care ar trebui să fie utilizată în procesul acesta de reconstrucţie a societăţii noastre, de reconstrucţie instituţională, de dezvoltare economică. Problema României asta e, că adevărata imagine nu e suficient de cunoscută în afară şi că mulţi străini trăiesc din percepţii pe care le au asupra României fără să cunoască realităţile. Deci dacă ne-am simţi fiecare dintre noi parte a României, chiar dacă nu suntem fizic în spaţiul acela din România, eu cred că altfel ar sta lucrurile şi în ceea ce priveşţe percepţia României în afară", a spus premierul

Declaraţia lui Dacian Cioloş a fost consemnată la finalul vizitei de ieri in Olanda, unde premierul s-a întâlnit, aseară, cu membri ai comunităţii de români.

AUDIO Interviu cu premierul Dacian Cioloş, realizat în Olanda, de corespondentul RRA, Claudia Marcu.Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
10 Martie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza