Românii din Serbia "trebuie să se bucure de toate drepturile internaţionale"

Preşedintele Klaus Iohannis a efectuat o vizită în Serbia, în cadrul căreia s-a întâlnit cu reprezentanţii comunităţii de români.

Adăugat: 17 Iulie 2015
Ultima actualizare:17 Iulie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Discuţii ale preşedintelui României în Serbia. Sursa: Administraţia Prezidenţială
trimite pe mail

Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat că minoritatea română din Serbia trebuie să se bucure de toate drepturile internaţionale prevăzute în documentele internaţionale fie că este vorba de reprezentare, acces la educaţie, serviciu religios sau presa de limba maternă.

În vizita oficială pe care a făcut-o ieri la Belgrad, şeful statului s-a întâlnit cu reprezentanţi ai comunităţii române, cărora le-a transmis că trebuie să rămână uniţi.

Klaus Iohannis a avut o serie de întrevederi cu principalele autorităţi sârbe

România şi Serbia îşi proun să realizeze o serie de proiecte comune - a declarat preşedintele Klaus Iohannis şi a precizat că domeniile aflate în atenţia celor două ţări sunt infrastructura, cooperarea transfrontalieră şi interconectivitatea energetică.

Şeful statului a mai afirmat că România susţine perspectiva europeană a Serbiei şi speră ca negocierile de aderare să înceapă în acest an.

El a exprimat disponbiilitatea ţării noastre de a oferi asistenţă Belgradului în procesul de integrare europeană.

Cei doi şefi de stat au abordat în cadrul discuţiilor şi tema minorităţilor naţionale, relevantă în perspectiva integrării.

Preşedintele Klaus Iohannis a mai discutat la Belgrad cu premierul sârb, cu preşedintele parlamentului şi s-a întâlnit cu reprezentanţii minorităţii româneşti din Serbia.Autor:
Oana Bâlă
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
17 Iulie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza