Românii celebrează Ziua Eroilor

Astăzi, de Înălţarea Domnului, românii celebrează şi Ziua Eroilor, în memoria celor care s-au jertfit pentru neam, credinţă şi ţară.

Adăugat: 25 Mai 2017
Ultima actualizare:25 Mai 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

În biserici şi în jurul monumentelor au loc slujbe de pomenire, iar Ministerul Apărării organizează la Bucureşti şi în garnizoanele din ţară acţiuni comemorative.

Mai multe acţiuni comemorative dedicate eroilor care au căzut în luptă sau în prizonierat au fost şi sunt dedicate astăzi, atât în Bucureşti, cât şi în ţară.

La Cimitirul Israelit "Filantropia" va începe depunerea de coroane.

De asemenea, la Cimitirul de Onoare Românesc "Ghencea Militar" se va desfăşura ceremonia militară.

De la ora 12:00 vor începe ceremoniile de depuneri de coroane la Mormântul Ostaşului Necunoscut din parcul Carol I, la Monumentul Eroilor Militari căzuţi în misiune în teatrele de operaţii şi pe teritoriul României din Parcul Tineretului.

Ceremonii militare şi religioase, precum şi de rostire solemnă a numelor eroilor români căzuţi în Primul Război Mondial vor avea loc în majoritatea garnizoanelor din ţară.

Depuneri de coroane şi jerbe de flori se vor desfăşura cu sprijinul reprezentanţelor diplomatice ale României la cimiterele şi monumentele ostaşilor români din Austria, Cehia, Slovacia, Germania, Olanda, Federaţia Rusă, Republica Moldova, Bulgaria, Franţa şi Ungaria. 

La ora 12:00, clopotele tutoror bisericilor ortodoxe din ţară vor fi trase în semn de recunoştinţă faţă de eroii care au pierit în războaie.


 Autor:
Ramona Alexandrescu
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
25 Mai 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza