Românii care vor să vină în ţară de Paşti vor intra direct în carantină

Premierul Ludovic Orban şi de ministrul de interne, Marcel Vela, au făcut un nou apel la românii din străinătate să-şi petreacă sărbătorile acolo unde sunt acum.

Adăugat: 5 Aprilie 2020
Ultima actualizare:6 Aprilie 2020

Politica Romaneasca
Foto: Marcel Vela, minisitrul de Interne
trimite pe mail

Românii care vor să vină în ţară de Paşti vor intra direct în carantină. Aceasta, în condiţiile în care aproape toate statele din Europa au devenit roşii pe harta mondială COVID-19.

Este precizarea făcută ieri atât de premierul Ludovic Orban cât şi de ministrul de interne, care au făcut şi un nou apel la românii din străinătate să-şi petreacă sărbătorile acolo unde sunt acum.

De altfel, de astăzi au fost introduse noi restricţii pentru transportul internaţional de călători prin Ordonanţa Militară 7

De la ora 23:00 se vor suspenda pentru 14 zile toate zborurile comerciale spre şi dinspre Austria, Belgia, Elveţia, Marea Britanie, Irlanda, Olanda, Turcia, Iran şi Statele Unite, ţări incluse pe aşa-numita "listă roşie".

Vor fi permise însă cursele charter care să-i transporte pe muncitorii sezonieri din România către alte state.

Se prelungeşte, de asemenea, suspendarea transportului rutier internaţional de persoane spre şi dinspre Italia, Spania, Franţa, Germania, Austria, Elveţia, Anglia, Irlanda, Olanda şi Turcia.



Autor:
Amalia Bojescu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
5 Aprilie 2020
Ultima actualizare:
6 Aprilie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza