România vrea să aprofundeze Parteneriatul Strategic cu SUA

Președintele Klaus Iohannis a discutat cu o delegație a Congresului Statelor Unite despre Parteneriatul Strategic, dar și despre ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Adăugat: 22 Iulie 2016
Ultima actualizare:22 Iulie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Primirea delegației Congresului Statelor Unite. Foto: Administrația Prezidențială
trimite pe mail

România vrea să aprofundeze Parteneriatul Strategic cu Statele Unite, a spus, ieri, preşedintele Klaus Iohannis, la întâlnirea pe care a avut-o, la Palatul Cotroceni, cu o delegaţie formată din 11 membri ai Camerei Reprezentanţilor din Congresul american.

Alte teme abordate în cadrul întâlnirii au vizat ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, evenimentele din Turcia, fenomenul migraţionist, situaţia din Ucraina şi importanţa asigurării securităţii energetice în regiune, proiect în care România poate juca un rol relevant.

Şi premierul Dacian Cioloş a discutat, ieri, la Palatul Victoria, cu delegaţia Congresului Statelor Unite despre Parteneriatul Strategic.

El a reafirmat interesul României pentru întărirea cooperării bilaterale şi a salutat rezultatele în ceea ce priveşte securitatea şi apărarea, prin inaugurarea şi punerea în funcţiune a scutului antirachetă de la Deveselu.

Dacian Cioloş şi-a exprimat speranţa că acesta va deveni un element important, inclusiv în dispozitivul de apărare al NATO în regiune.

În plus, premierul român a reafirmat importanţa şi efectele pozitive ale unei eventuale includeri a României în programul Visa Waiver, din perspectiva securităţii şi a creşterii economice.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
22 Iulie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza