România vrea ca discuțiile despre Brexit să clarifice toate aspectele care îi vizează pe români

Garantarea drepturilor cetăţenilor europeni, care lucrează sau locuiesc în Marea Britanie, trebuie să fie prioritatea majoră a negocierilor.

Adăugat: 30 Aprilie 2017
Ultima actualizare:30 Aprilie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, președintele României
trimite pe mail

Prioritatea europenilor la negocierile privind ieșirea Marii Britanii este garantarea drepturilor cetățenilor afectați de acest proces de ambele părți.

România dorește ca discuțiile să se desfășoare rapid și să clarifice toate aspectele care îi vizează pe românii care trăiesc și muncesc în Marea Britanie, inclusiv cele legate de pensie.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, la finalul reuniunii de la Bruxelles, că liderii europeni se așteaptă ca Londra să-și respecte angajamentele asumate.

Soarta românilor care trăiesc și muncesc în Marea Britanie a reprezentat prioritatea președintelui Klaus Iohannis în cadrul reuniunii Consiliului European de la Bruxelles.

Șeful statului a declarat că liniile directoare în baza cărora se va negocia Brexit-ul adoptate în unanimitate urmăresc tocmai securizarea drepturilor acestor oameni de la reședință, loc de muncă și până la pensie. Este foarte important ca întregul proces să se facă la modul cel mai serios, punând oamenii pe primul loc, a mai spus președintele României.

"Pentru noi este foarte important ca această negociere să se facă la modul cel mai serios, să se facă repede și să fie o negociere exhaustivă, adică să se discute și să se clarifice toate aspectele, nu numai reședință, loc de muncă, drept de muncă, ci inclusiv lucru, de exemplu, cum este pensia, pentru că sunt în toată Europa milioane de oameni care s-au bazat pe faptul că își pot stabili reședința și își pot găsi locuri de muncă oriunde în Uniune, s-au mutat cu familii foarte mulți și aceste lucruri trebuie obligatoriu să fie respectate", a spus Klaus Iohannis.

O a doua chestiune care va fi negociată se referă la partea financiară.

Președintele Klaus Iohannis a menționat că statele membre se așteaptă ca Marea Britanie să-și respecte angajamentele asumate înaintea declanșării Brexit-ului.Autor:
Oana Bâlă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
30 Aprilie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza