România va plăti companiei Bechtel peste 30 milioane euro

Premierul Victor Ponta a declarat că statul român urmează să plătească în urma rezilierii contractului cu Bechtel aproximativ 30 milioane de euro plus TVA şi nu un miliard de euro, aşa cum se vehiculează.

Adăugat: 30 Mai 2013
Ultima actualizare:30 Mai 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Premierul Victor Ponta susţine că rezilierea contractului cu Bechtel privind construirea autostrăzii Transilvania va permite elaborarea unei noi strategii de dezvoltare a infrastructurii pentru zona Ardealului.

Şeful Executivului a ţinut să precizeze că statul român urmează să plătească, în urma rezilierii, aproximativ 30 milioane de euro plus TVA,  nu  un miliard de euro, aşa cum anticipau în mod greşit foşti miniştri ai transporturilor.

"Putem să gândim strategia pentru dezvoltarea strategiei infrastructurii rutiere pe toată zona Ardealului. De altfel, chiar în acest an, sper să putem licita segmentul Sebeş-Câmpia Turzii, deci, practic, să legăm Clujul de autostrada Arad-Sibiu, după care putem, fie din fonduri europene, fie în parteneriat public-privat, să continuăm vechiul traseu spre Suplacu de Barcău şi, în jos, spre Sighişoara", a spus premierul.

                                                                                                                                                                                Prim-ministrul  i-a confirmat redactorului RRA, Angela Matei, că în această dimineaţă a discutat cu reprezentanţi ai Ambasadei Americane la Bucureşti pe această temă.

Suma pe care statul român o va plăti companiei americane Bechtel va fi prevăzută în buget după rectificarea din luna iulie - potrivit Ministrului delegat pentru Proiecte de Infrastructură, Dan Şova.

Contractul cu compania Bechtel pentru construirea autostrăzii Transilvania a fost reziliat, urmând ca statul român să plătească 37,2 milioane de euro şi datorii de 50 de milioane companiei americane, a anunţat ministrul Dan Şova.

Contractul pentru construcţia tronsonului Braşov - Borş al Autostrăzii Transilvania a fost semnat în anul 2003.

Bechtel a încasat până acum aproape 1 miliard şi jumătate de euro, dar a finalizat doar tronsonul Câmpia Turzii - Gilău, de 52 de kilometri, din cei peste 400 proiectaţi.Autor:
Angela Matei
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
30 Mai 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza