România va organiza un forum economic francofon

Întrevedere ministrul afacerilor externe, Lazăr Comănescu, cu Secretarul General al Francofoniei, Michaëlle Jean.

Adăugat: 27 Mai 2016
Ultima actualizare:27 Mai 2016

Politica Romaneasca
Foto: mae.ro
trimite pe mail

Organizaţia Internaţională a Francofoniei vrea să insiste pe aspectele economice şi să ajute la crearea de legături între întreprinderile francofone, inclusiv în Europa Centrală şi de Est - a spus secretarul general al Francofoniei, Michaelle Jean, după întâlnirea de ieri de la Bucureşti cu ministrul român de externe, Lazăr Comănescu.

Acesta a apreciat colaborarea cu organizaţia respectivă care are capacitatea de a genera beneficii economice şi a anunţat că România intenţionează să organizeze în capitală un forum economic francofon.

"Dat fiind interesul special al României pentru francofonia economică suntem interesaţi să organizăm la Bucureşti un forum economic francofon pentru Europa Centrală şi de Est în 2018, atunci când vom sărbători şi 25 de ani de când am devenit membri ai Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei", a spus Comănescu.

Potrivit redactorului RRA Carmen Gavrilă, şeful diplomaţiei de la Bucureşti a dat asigurări că România va continua programul "Eugen Ionesco" de burse doctorale şi de cercetare post-doctorală pentru dezvoltare durabilă în sudul francofon şi în regiunea noastră.

Aici Comunicatul integralAutor:
Carmen Gavrilă
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
27 Mai 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza