România "va continua să împrumute bani de la FMI"

Liderul PNL Bistriţa Năsăud, Ion Ţintean, consideră că anunţata creştere economică din trimestrul al II-lea nu va fi suficientă pentru plata salariilor şi a pensiilor, motiv pentru care România va fi nevoită să se împrumute de la FMI.

Adăugat: 19 August 2011
Ultima actualizare:19 August 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele PNL Bistriţa-Năsăud, Ioan Ţintean, membru în Comisia de buget-finanţe a Camerei Deputaţilor, se arată convins că România va trebui să împrumute în continuare bani de la FMI pentru a plăti pensiile şi salariile, spunând că nu este suficientă creşterea economică de 0,3% din trimestrul al doilea al acestui an.
    

"România are la dispoziţie 580 de milioane de euro, să le mai tragă în vara şi toamna aceasta şi care, eu vă spun, sunt sigur că se vor trage din ele bani, deşi Guvernul spune pe toate căile că nu va fi nevoie. O justific prin faptul că astăzi avem o creştere în trimestrul II de 0,3%, faţă de 1,7% cât se spunea pe toate căile, iar 0,3% nici măcar nu merită să fie pomenită ca şi creştere economică a unei naţii, în timp ce o economie cu un PIB solid, care are într-adevăr 0,3-0,5%, cum ar fi Germania sau Franţa, s-ar cunoaşte şi în nivelul de trai al populaţiei. La noi este incredibil să vii în faţa populaţiei şi să spui că ai o creştere trimestrială de 0,3%", a declarat Ţintean vineri, într-o conferinţă de presă.
    

Potrivit lui Ţintean, Guvernul va trebui să aloce bani de la bugetul de stat pentru a completa bugetul de asigurări sociale, deoarece fondurile din acest buget sunt insuficiente pentru a plăti pensiile şi salariile din domeniul bugetar.Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
19 August 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza