România va construi două penitenciare noi la standarde europene

România va construi două noi penitenciare la standarde europene, cu câte o mie de locuri, a anunţat ministrul justiţiei, Tudorel Toader.

Adăugat: 12 Martie 2018
Ultima actualizare:18 Martie 2019

Politica Romaneasca
Foto: Tudorel Toader, ministrul Justiţiei. Sursa: gov.ro
trimite pe mail

1.219 deţinuţi au ieşit din penitenciar la termen, prin aplicarea Legii recursului compensatoriu, iar 4.532 de deţinuţi au fost eliberaţi condiţionat, a declarat Tudorel Toader la o conferinţă de presă susţinută la sediul Ministerului Justiţiei.

"Avem în penitenciar un număr total de 22.884 de deţinuţi şi în sistemul penitenciar, Administraţia Naţională a Penitenciarelor, avem încadraţi un număr de 12.795 de funcţionari cu statut special, depinde de statutul, gradele pe care le au. Ce este îmbucurător, faptul că numărul deţinuţilor se află pe o direcţie descendentă. Numărul celor care ies din penitenciare este mai mare decât numărul celor care intră în penitenciare. Nu înseamnă că trebuie să aşteptăm ca problema din penitenciare să se rezolve în chip natural, prin această scădere progresivă, de aceea, am luat şi luăm în continuare măsuri", a spus Tudorel Toader.

Sindicaliştii din sistemul penitenciar au încercat astăzi fără succes să se întâlnească cu premierul Viorica Dăncilă, pentru a-i prezenta personal problemele cu care susţin că se confruntă: deficitul de personal şi condiţiile de muncă necorespunzătoare. 

"Am decis să ne retragem, pentru că i-am ţinut destul pe colegii noştri aici, vom reveni pe data de 24. Nu am avut aşteptări foarte mari, de aceea nu suntem nici dezamăgiţi. Scopul nostru a fost să repunem pe agenda publică problema penitenciarelor şi problema poliţiei ca instituţii de ordine publică prost tratate de către Guvernul României. Am şi indicat o serie de probleme, am propus şi soluţii. Din păcate, dialogul nu există, iar astăzi s-a dovedit că guvernul nici măcar nu are curajul de a avea un dialog cu reprezentanţii personalului din penitenciare şi din poliţie", a spus preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Sorin Dumitraşcu.
 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
12 Martie 2018
Ultima actualizare:
18 Martie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza