România va avea registru informatic integrat de cadastru şi carte funciară

Ministrul dezvoltării regionale, Elena Udrea, a anunţat că în 2012 va fi lansat proiectul privind realizarea registrului integrat de cadastru şi carte funciară.

Adăugat: 27 Noiembrie 2011
Ultima actualizare:28 Noiembrie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ministrul dezvoltării regionale, Elena Udrea, a precizat că proiectul va demara în prima parte a anului 2012.

”Suntem la stadiul de studiu de fezabilitate pentru realizarea acestui proiect şi credem că undeva la sfârşitul lunii februarie vom fi gata să demarăm procesul de parteneriat public-privat pentru realizarea lucrărilor de cadastru naţional. Acest proiect este unul costisitor. Astăzi, din considerente de constrângeri bugetare, ar fi greu să fie realizat din bugetul ministerului, aşa că folosim oportunitatea parteneriatului public-privat, recent aprobat în legislaţia noastră, pentru a finanţa lucrările de cadastru cu fonduri private”, a explicat Elena Udrea.

Ministrul dezvoltării regionale a adăugat că tot anul viitor vor fi lansate registrul electronic al limitelor unităţilor administrativ-teritoriale, precum şi un portal pe internet care vor permite accesarea tuturor informaţiilor geo-spaţiale ale ţării dintr-un punct unic.

Elena Udrea a participat, sâmbătă, la București, la inaugurarea Centrului de Conferinţe al Notarilor, alături de preşedintele Traian Băsescu și ministrul justiției, Cătălin Predoiu.

Centrul are cinci etaje, personal care desemnează cele şase registre ale notarilor, iar la subsol se află Arhiva notarilor, cu documente vechi de 100 de ani.

Preşedintele Uniunii Notarilor Publici din România, Dumitru Mănescu, a precizat că investiţia i-a costat pe notari 20 de milioane de euro.Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Angela Bârgoan
Adăugat:
27 Noiembrie 2011
Ultima actualizare:
28 Noiembrie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza