România va avea creştere economică de 1,5 la sută

Premierul Emil Boc susţine că investiţiile în infrastructură şi reducerea cheltueililor din sectorul de stat vor permite o creştere economică.

Adăugat: 7 Octombrie 2011
Ultima actualizare:7 Octombrie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Anul acesta România va avea o creştere economică de 1,5 la sută, a declarat premierul Emil Boc, la Timişoara, la reuniunea PD-L de constituire a Comisiei Naţionale de infrastructură, energie şi mediu.

Premierul a afirmat că alocarea banilor pentru investiţii şi reducerea cheltuielilor cu statul vor permite creşterea economică de 1,5 la sută.

"Credeţi că aceste lucrări se puteau face dacă noi, în perioada aceasta, continuam pomenile electorale şi nu alocam banii pentru investiţii? Gândiţi-vă că noi nu am fost în perioada în care să avem o creştere economică, aşa cum a avut vechea guvernare, de aproape 8%. De-abia anul acesta o să avem o creştere de 1,5%", a spus premierul.

Emil Boc a arătat că menţinerea deficitului bugetar la 4% permite ţării noastre să continue investiţiile în infrastructură.

"În ultimă instanţă, dacă ar fi să rezumăm într-o frază esenţa reformelor care s-au făcut până acum, acea frază ar suna în felul următor: mai puţini bani cu întreţinerea statului şi mai mulţi bani pentru investiţii şi locuri de muncă. Astăzi putem afirma că acest lucru s-a concretizat în proiecte concrete. Până în acest moment, în România, în perioada 2009-2011, s-au dat în folosinţă şi se circulă pe 90 de km de autostradă", a afirmat premierul.

Pe durata reuniunii PDL, circa 300 de sindicalişti de la CNSLR Frăţia Timişoara au protestat  faţă de condiţile de trai şi au cerut demisia guvernului Boc.

Primul ministru, Emil Boc s-a întalnit cu reprezentantii protestatarilor şi a  declarat ca a luat act de nemultumirile sindicalistilor.

El a precizat ca Romania a ajuns la o stabilitate economică doar datorită măsurilor bugetare dure care au fost luate.Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
7 Octombrie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza