România va acorda un pachet de sprijin consistent pentru Republica Moldova

Președintele Klaus Iohannis a anunţat un nou pachet de sprijin din partea României pentru cetăţenii Republicii Moldova, inclusiv furnizarea unui număr de până la 200.000 de doze de vaccin anti-COVID-19, precum şi sprijin pentru agricultori.

Adăugat: 30 Decembrie 2020
Ultima actualizare:30 Decembrie 2020

Politica Romaneasca
Foto: Președintele României, Klaus Iohannis, efectuează prima sa vizită oficială în Republica Moldova, decembrie 2020. Foto: presidency.ro
trimite pe mail

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a anunţat ieri, la Chişinău, un pachet de sprijin consistent pentru Republica Moldova.

Acesta include fonduri nerambursabile, vaccinuri, medicamente, echipamente medicale pentru îngrijirea pacienţilor cu COVID-19, motorină pentru fermierii moldoveni şi sprijin financiar pentru presa de la Chişinău.

Klaus Iohannis a fost primit cu onoruri militare, fiind primul şef de stat care a efectuat o vizită la Chişinău după ce politiciana pro-europeană Maia Sandu a fost aleasă în funcţia de preşedinte

Klaus Iohannis a anunţat un nou pachet de sprijin din partea României pentru cetăţenii Republicii Moldova, inclusiv furnizarea unui număr de până la 200.000 de doze de vaccin anti-COVID-19, precum şi sprijin pentru agricultori, sub formă de 600.000 de tone de motorină sprijin pentru scietatea civilă şi mass-media, în valoare de cel puţin 250.000 de euro.

Klaus Iohannis a dat asigurări că România va continua să sprijine Republica Moldova şi pe cetăţenii săi care au votat pentru reforme democratice.

Klaus Iohannis: Mă bucur că această vizită la Chişinău se realizează pe fondul unui vot masiv al cetăţenilor Republicii Moldova, în favoarea implementării reformelor democratice, în conformitate cu valorile integrării europene.

La rândul ei, Maia Sandu a subliniat că vizita lui Klaus Iohannis la Chişinău a marcat ieşirea Republicii Moldova din izolarea externă.

Maia Sandu: Mă bucur că, începând cu ziua de astăzi, Republica Moldova şi România reintră într-o interacţiune firească, frăţească şi deschisă. În aceste zile, Republica Moldova păşeşte într-o nouă etapă a ieşirii din izolare internaţională şi de conexiune la spaţiul european.

La finalul vizitei, cei doi şefi de stat au semnat o declaraţie comună privind consolidarea Parteneriatului Strategic dintre Republica Moldova şi România, ce reconfirmă relaţia bilaterală specială precum şi angajamentul Republicii Moldova de a urma parcursul european.Autor:
Natalia Zaharescu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
30 Decembrie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza