România susţine crearea unui organism independent de anchetă a atacului din Siria

Ministrul român de externe, Teodor Meleşcanu, spune că România susţine crearea unui organism independent de anchetă a recentului atac din Siria.

Adăugat: 12 Aprilie 2018
Ultima actualizare:12 Aprilie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Teodor Maleşcanu. Sursa: MAE
trimite pe mail

Ministrul francez de externe, Jean-Yves Le Drian, spune că, pentru Paris, în războiul din Siria există o linie roşie de netrecut, şi anume utilizarea de arme chimice.

Aflat în vizită în România, Jean-Yves Le Drian a declarat că Franţa este decisă să acţioneze şi va decide în curând cum anume.

La rândul său, ministrul român de externe, Teodor Meleşcanu, spune că România susţine crearea unui organism independent de anchetă a recentului atac din Siria.  

Ministrul francez de externe, Jean-Yves Le Drian, a explicat că recentul atac chimic din Siria a fost deja temeinic documentat în ce priveşte victimele şi pagubele, iar Franţa este decisă să acţioneze, dar nu a precizat cum. 

"Franţa a spus în repetate rânduri că există o linie roşie de netrecut în ce priveşte situaţia din Siria, şi anume nerespectarea convenţiei internaţionale de interzicere a armelor chimice. Franţa este foarte fermă în această privinţă şi, aşa cum a spus preşedintele republicii, Emmanuel Macron, această situaţie este intolerabilă. Linia roşie a fost încălcată şi vom lua o decizie în următoarele zile.  eporter: În ce priveşte relaţia cu România, şeful diplomaţiei franceze a declarat că în perioada următoare accentul va fi pus pe dialogul pe teme europene, pe apărare şi pe dezvoltarea economică", a spus ean-Yves Le Drian.

La rândul său, ministrul Teodor Meleşcanu a anunţat că schimburile comerciale cu Franţa au depăşit, anul trecut, 8 miliarde de euro. 

"Parteneriatul strategic dintre România şi Franţa, precum şi Foaia de parcurs a acestuia au avut o contribuţie majoră la aprofundarea relaţiei bilaterale în domenii esenţiale. Am discutat despre demersul comun de actualizare a Foii de parcurs, care ar putea să fie semnată chiar la sfârşitul acestui an", a spus Teodor Meleşcanu.

De asemenea, ministrul Meleşcanu a cerut sprijinul Franţei pentru o decizie cât mai rapidă la nivel european în ce priveşte aderarea României la Spaţiul Schengen.Autor:
Carmen Gavrilă
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
12 Aprilie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza