România, susținătoarea Ucrainei în stabilizarea țării

Într-o convorbire telefonică avută la solicitarea părţii ucrainene, președintele Traian Băsescu i-a transmis preşedintelui Ucrainei, că apreciază restabilirea păcii şi securităţii Ucrainei.

Adăugat: 12 Iulie 2014
Ultima actualizare:12 Iulie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Traian Băsescu, președintele României
trimite pe mail

Preşedintele Traian Băsescu l-a asigurat pe omologul său ucrainean, Petro Poroşenko, de sprijinul României în efortul de stabilizare a ţării sale şi de combatere a separatismului.

Şeful statului român şi-a arătat, însă, îngrijorarea faţă de concentrarea unităţilor militare ruse la frontiera estică a Ucrainei şi de alimentarea cu armament greu a forţelor separatiste proruse din regiunile Doneţk şi Lugansk.

Într-o convorbire telefonică, avută la solicitarea părţii ucrainene, Traian Băsescu i-a transmis preşedintelui Petro Poroşenko, faptul că apreciază restabilirea păcii şi securităţii Ucrainei, element important şi pentru România.

"România este alături de Ucraina în efortul de stabilizare și combatere a separatismului. România înțelege și susține politic lupta armatei și a poporului ucrainean pentru integritatea teritorială a țării. România este îngrijorată de concentrarea unităților militare ruse la frontiera estică a Ucrainei și de alimentarea cu armament greu și combatanți a forțelor separatiste proruse din regiunile Doneţk și Lugansk.

Președintele României, domnul Traian Băsescu, l-a asigurat pe domnul președinte Petro Poroșenco de faptul că România înțelege și susține deplin acțiunile legitime ale autorităților pentru apărarea integrității teritoriale a Ucrainei, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

La rândul său, preşedintele ucrainean a mulţumit României pentru sprijinul constant acordat ţării sale în această perioadă dificilă pe care o traversează.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
12 Iulie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza