România, sub cod galben de vreme rea

În România este în vigoare un cod galben de ninsori, vânt puternic, precipitaţii mixte şi polei în majoritatea judeţelor ţării.

Adăugat: 27 Decembrie 2014
Ultima actualizare:27 Decembrie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

UPDATE ora 20.00. A expirat codul galben de ninsoare, viscol si polei, dar o nouă avertizare meteorologică de acelaşi tip a fost emisă deja pentru mâine seară.

Doar nord-vestul va fi ferit de vremea de iarnă grea.

Atenţionarea este valabilă de mâine, ora 20:00, până, luni seara la ora 23:00.

Potrivit specialiştilor, ninsorile vor fi abundente în sud şi sud-est, unde se va depune un nou strat de zăpadă. În Lunca Dunării şi în Dobrogea precipitaţiile vor fi mixte şi se va depune polei.

UPDATE ora 14.00. Este în vigoare până diseară, la ora 20:00, cod galben de ninsori şi viscol în majoritatea zonelor ţării.

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că se circulă cu oarecare dificultate pe majoritatea drumurilor din zonele unde ninge, chiar dacă stratul de zăpadă este încă destul de subţire.

Nu sunt drumuri închise sau blocate, iar autorităţile împrăştie material anti-derapant pe arterele cu probleme.

Sunt aşteptate ninsori, vânt puternic, precipitaţii mixte şi polei.

La ora 9.00 nu erau drumuri blocate din cauza vremii, dar se circula în condiţii de iarnă.

Sunt valori reduse de circulaţie pe reţeaua de autostrăzi şi drumuri naţionale şi astfel stratul subţire de zăpadă depus pe unele şosele din sudul ţării se topeşte mai greu la trecerea maşinilor, transmite redactorul RRA, Alexandru Lancuzov.

Traficul se desfăşoară în condiţii de iarnă pe Autostrada 1 Bucureşti-Piteşti.

Este carosabil umed în Ilfov,  iar în judeţul Argeş ninge puternic şi la scurt timp după trecerea plugurilor se depune un strat subţire de zăpadă.

Şoferii sunt sfătuiţi să conducă prudent cu frână de motor pe DN78 Dealu Negru, un tronson foarte periculos atunci când asfaltul nu prezintă aderenţă, încă nu se impun lanţuri pe puntea de tracţiune pentru transportatori.

Nu plecaţi la drum fără echipare corespunzătoare de iarnă pe DN65, de la Piteşti la Craiova; spre Slatina ninsoarea este abudentă.

Este  carosabil umed, dar la negru, pe DN1 Bucureşti-Braşov şi pe autostrada A3 Bucureşti-Ploieşti, în Prahova.

Porniţi ventilaţia şi climatizarea pe la parbriz pentru a preveni aburirea interiorului.

Conduceţi pe toate categoriile de drumuri cu luminile de întâlnire aprinse, iar pe şoselele cu strat de zăpadă se recomandă un mers uşor subturat, pentru a retrogada eficient în treptele inferioare, iar ultima informaţie din judeţul Caraş-Severin: la Cozla pe DN57, în Clisura Dunării, se circulă pe o singură bandă din cauza unei stânci masive desprinsă din versant, la kilometrul 65.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
27 Decembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza