România sprijină "ferm şi constant" Ucraina

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a fost primit, la Palatul Cotroceni, de omologul său, Klaus Iohannis.

Adăugat: 21 Aprilie 2016
Ultima actualizare:21 Aprilie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Arhivă foto- preşedinţii României şi ai Ucrainei
trimite pe mail

UPDATE România sprijină ferm şi constant suveranitatea, integritatea teritorială şi independenţa Ucrainei, a declarat astăzi preşedintele Klaus Iohannis după întâlnirea pe care a avut-o la Palatul Cotroceni cu omologul său ucrainean Petro Poroşenko, aflat într-o vizită oficială la Bucureşti.

Cei doi şefi de stat au susţinut declaraţii de presă comune.

Preşedintele României a anunţat că a fost semnat un protocol de relansare a Comisiei mixte prezidenţiale.

"Sprijinul acordat de România pe drumul european şi euro-atlantic pe care Ucraina s-a angajat să-l parcurgă, precum şi în contextul crizei care o afectează în ultimii doi ani reprezintă o bază solidă pentru realizarea de progrese considerabile în relaţia bilaterală. Am semnat astăzi un protocol de relansare a Comisiei mixte prezidenţiale, urmare a celor agreate în cadrul vizitei pe care am efectuat-o la Kiev în cursul anului trecut", a spus preşedintele Iohannis.

La rândul său, preşedintele Ucrainei a spus că speră ca România să susţină anularea vizelor pentru Ucraina în UE.

"România este un partener sigur şi ne va susţine în anularea regimului de vize pentru Ucraina şi sperăm că acest lucru se va întâmpla cât mai curând. Ucraina şi România sunt ţări vecine, iar subiectul siguranţei, securităţii este la fel de important pentru ambele ţări. Şi securitatea este o primă prioritate a discuţiilor noastre de astăzi", a declarat preeşdintele ucrainean.

AUDIO Declaraţia preşedintelui Klaus Iohannis

Potrivit programului,Petro Poroşenko va fi primit  mai întâi la Palatul Cotroceni de preşedintele României, Klaus Johannis.

De menţionat că preşedintele României şi-a declarat şi anul trecut sprijinul pentru apropierea Ucrainei de Uniunea Europeană. R

După ceremonia primirii oficiale cei doi şefi de stat vor avea convorbiri şi vor susţine o declaraţie de presă comună.

Preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, vine la Bucureşti într-o vizită de răspuns, după ce anul trecut preşedintele Klaus Iohannis a făcut o vizită oficială la Kiev, unde a declarat că sprijină ferm apropierea Ucrainei de Uniunea Europeană.

Cei doi preşedinţi s-au mai întâlnit şi în marja unor conferinţe internaţionale.

Ultima dată, la München, şeful statului român a reiterat sprijinul pentru suveranitatea, independenţa şi integritatea teritorială a Ucrainei şi a subliniat importanţa implementării depline a acordurilor de la Minsk pentru soluţionarea crizei.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Oana Bâlă
Adăugat:
21 Aprilie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza