România solicită sprijin comunitar pentru lapte, legume-fructe şi carne de porc

România pledează pentru măsuri compensatorii în cazul pierderilor de venit, mai ales în situaţia operatorilor afectaţi indirect, care nu au fost sprijiniţi nici în 2014 când s-a instituit embargoul impus Rusiei.

Adăugat: 14 Iulie 2015
Ultima actualizare:14 Iulie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

România a solicitat astăzi sprijin comunitar pentru trei sectoare importante, şi anume: lapte, legume-fructe şi carne de porc, informează Ministerul Agriculturii.

La reuniunea Consiliului Miniştrilor Agriculturii de la Bruxelles, România a subliniat necesitatea acordării de compensaţii pentru pierderile de venit, mai ales în situaţia operatorilor afectaţi indirect, care nu au fost sprijiniţi nici în 2014 când s-a instituit embargoul impus Rusiei.

În plus, fenomenele meteorologice extreme: secetă, grindină din 2015, inclusiv din România, agravează şi mai mult situaţia în sectoarele respective, se menţionează în comunicat.

O altă solicitare a ţării noastre a vizat redirecţionarea fluxurilor comerciale către ţări terţe pentru produsele supuse embargoului, prin introducerea restituirilor la export.Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
14 Iulie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza