România şi R.Moldova vor să-şi actualizeze Parteneriatul strategic

România şi Republica Moldova vor să-şi actualizeze şi să-şi dezvolte Pareteneriatul strategic în perioada următoare, au declarat miniştrii de externe ai celor două ţări, după o reuniune avută, astăzi, la Bucureşti.

Adăugat: 6 Februarie 2018
Ultima actualizare:6 Februarie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Consultări ale ministrului Teodor Meleșcanu cu ministrul afacerilor externe și integrării europene al Republicii Moldova, Tudor Ulianovschi
trimite pe mail

Teodor Meleșcanu şi Tudor Ulianovschi au stabilit o parte dintre detaliile viitoarei şedinţe comune a celor două guverne, care va avea loc la Chişinau.

Cei doi demnitari au discutat, de asemenea, aspecte legate de viitoarea reuniune a grupului prietenilor Republicii Moldova.

Ministrul Teodor Meleșcanu a declarat că stabilitatea și prosperitatea Republicii Moldova sunt esențiale pentru România, care consideră că pentru țara vecină nu există alternativă la integrarea europeană.

Teodor Meleșcanu s-a referit și la aspirațiile de unire cu România, exprimate de câteva localități moldovene de lângă graniță.

"Din punctul nostru de vedere, este doar expresia unei dorințe a apropierii cetățenilor din Republica Moldova de cei din România, fără a avea nicio implicație de ordin juridic. Din acest punct de vedere cred că referirile la război civil sunt în mod evident total eronate și disproporționate", a spus Teodor Meleșcanu.

Ministrul de externe de la Chișinău, Tudor Ulianovschi, a explicat că guvernul său are un plan de reformă în justiție.

"Ministrul justiției al Republicii Moldova recent a enunțat anumite priorități concrete pe durata acestui an, care constau în primul rând pe fortificarea verificării integrității judecătorilor din sistemul judecătoresc. Operaționalizarea /.../ din Republica Moldova, pentru a asigura o mai bună și eficientă luptă cu corupția, pentru o mai bună justiție și pentru o mai bună respectare a drepturilor cetățenilor Republicii Moldova", a susținut Tudor Ulianovschi.

Cei doi diplomați au stabilit și detaliile viitoarei ședințe de guvern, mai ales că în prezent România este principalul partener comercial al Republicii Moldova.Autor:
Carmen Gavrilă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
6 Februarie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza