România şi Franţa îşi dispută romii la Bruxelles

România şi Franţa au fost chemate marţi la Bruxelles pentru a-şi prezenta punctele de vedere legate de repatrierea a sute de imigranţi romi de pe teritoriul francez.

Adăugat: 1 Septembrie 2010
Ultima actualizare:1 Septembrie 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

România şi Franţa au fost chemate marţi la Bruxelles pentru a-şi prezenta punctele de vedere legate de repatrierea a sute de imigranţi romi de pe teritoriul francez.

 

 

După discuţiile pe care le-a purtat cu oficialii europeni, inclusiv cu comisarul european pentru justiţie, Viviane Reding, secretarul de stat în Ministerul de Externe, Bogdan Aurescu, a afirmat că Bucureştiul nu va tolera discriminarea românilor.

 

 

La rândul lor, responsabilii francezi au afirmat că repatrierile din ultimele zile respectă drepturile europene.

 

 

Franţa susţine în continuare că nu încalcă nicio directivă europeană, iar măsurile luate în ultima perioadă sunt îndreptate împotriva taberelor ilegale, şi nu a cetăţenilor români de etnie romă.

 

 

Preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, a cerut eliminarea acestor tabere până la sfârşitul anului.

 

 

România a arătat că este deschisă cooperării cu Franţa pentru rezolvarea unor probleme reale, dar nu va tolera încălcarea drepturilor cetăţenilor români şi discriminarea acestora pe niciun criteriu, a declarat secretarul de stat din Ministerul Român de Externe, Bogdan Aurescu:

 

 

"România doreşte să aibă o abordare constructivă a acestei chestiuni, atât în planul bilateral cu Franţa, cât şi la nivel european. Am arătat că ping-pongul acesta cu populaţie care este trimisă dintr-o ţară în ţara de origine nu este soluţia reală a acestei probleme", a declarat acesta.Autor:
Claudia Marcu
Editor:
Cristina Ghioca
Adăugat:
1 Septembrie 2010


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza