România salută decizia Chişinăului de a permite accesul în ţară cu actul de identitate

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, salută hotărârea adoptată de Chişinău, prin care accesul cetăţenilor Uniunii Europene, inclusiv al cetăţenilor români pe teritoriul Republicii Moldova este permis în baza cărţilor naţionale de identitate.

Adăugat: 17 Iunie 2015
Ultima actualizare:17 Iunie 2015

Politica Romaneasca
Foto: mae.ro Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu
trimite pe mail

Potrivit redactorului Radio România Actualităţi, Carmen Gavrilă, Bogdan Aurescu a declarat că această măsură reprezintă un semnal politic clar al angajamentului Guvernului de la Chişinău faţă de parcursul său european.

„Această măsură reprezintă un semnal politic clar al angajamentului Republicii Moldova faţă de parcursul său european, un instrument concret de încurajare a contactelor şi schimburilor celor mai diverse între cetăţenii de peste Prut şi cei ai Uniunii Europene, inclusiv ai României, precum şi de susţinere a racordării statului vecin la spaţiul european", a arătat Bogdan Aurescu, potrivit comunicatului MAE.

Pornind de la aşteptările exprimate la nivelul opiniei publice din România, subiectul facilitării accesului cetăţenilor UE, inclusiv români pe teritoriul statului vecin cu cartea de identitate a fost ridicat de ministrul Bogdan Aurescu în cursul întrevederii din 25 martie 2015, de la Bucureşti, cu preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, dl. Andrian Candu. Ulterior, Ministerul român al Afacerilor Externe a abordat această temă în dialogul sectorial cu autorităţile Republicii Moldova, inclusiv în cadrul consultărilor pe linie consulară cu Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova.

„Adresez deosebite mulţumiri autorităţilor de la Chişinău pentru această decizie care vine în sprijinul întăririi legăturilor dintre cetăţenii de pe cele două maluri ale Prutului şi care reconfirmă trăinicia Parteneriatului Strategic dintre statele noastre”,  a mai declarat ministrul Bogdan Aurescu, potrivit sursei citate.

Şeful diplomaţiei române va începe astăzi o vizită de două zile în Republica Moldova.

 

 Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Carmen Gavrilă
Adăugat:
17 Iunie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza