România riscă suspendarea fondurilor europene dacă nu-şi face temele

Dacă România nu-şi îndeplineşte condiţionalităţile restante până la 31 decembrie 2016, riscă să rămână fără fonduri europene.

Adăugat: 15 Noiembrie 2012
Ultima actualizare:15 Noiembrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

România trebuie să prezinte  strategii sectoriale amănunţite asupra obiectivelor pe care le urmăreşte, pentru a beneficia de fonduri europene în următorul exerciţiu bugetar 2014-2020, în caz contrar, riscând suspendarea integrală sau parţială a plăţilor.

Avertismentul apare într-o notă a Ministerului Afacerilor Europene, care a fost prezentată în şedinţa Executivului.

Purtătorul de cuvânt al Executivului, Andrei Zaharescu, a precizat că îndeplinirea condiţionalităţilor restante  trebuie realizată cel târziu până la 31 decembrie 2016. 

"Această notă atrage atenţia asurpa faptului că toate instituţiile implicate trebuie să elaboreze planurile de acţiune pentru implementare condiţionalităţilor ex-ante, care vor fi prezentate Guvernului, spre aprobare, până cel târziu la mijlocul lunii ianuari 2013. De asemenea, ministerele trebuie să elaboreze strategiile sectoriale care să stabilească viziunea de dezvoltare pentru perioada 2014-2020", a spus Andrei Zaharescu.

După participarea la ultima reuniune a Grupului "Prietenii coeziunii", premierul Victor Ponta a declarat că România pledează pentru acordarea, în viitorul buget comunitar, a unor alocaţii suplimentare, atât pentru politica agricolă comună, cât şi pentru fonduri structurale şi de coeziune, dar cu un managament mai eficient decât cel anterior.

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, susţine că trebuie evitată orice legătură între rata actuală de absorbţie, în ceea ce priveşte fondurile structurale şi de coeziune, cu alocările viitoare pe politica de coeziune.

Orice legătură de acest fel ar fi absolut inacceptabilă, a mai spus ministrul Orban.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu, Luminiţa Apostolescu
Reporter:
Petruţa Obrejan
Adăugat:
15 Noiembrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza