România resimte şocurile economiei globale

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, susţine că guvernul Boc nu este îngrijorat în această perioadă de situaţia în care se găseşte România şi are doar preocupări cu caracter electoral, în perspectiva alegerilor de anul viitor.

Adăugat: 8 August 2011
Ultima actualizare:9 August 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Şocurile din economia mondială se vor repercuta nefast asupra României, care este fragilizată de Guvern, a susţinut, luni, preşedintele PNL, Crin Antonescu, la finalul şedinţei Biroului Politic Central al partidului.  


"Ştirile nu sunt bune nici pentru România, sigur că nu avem cum să fim relaxaţi contrapunând imaginea unui Obama îngrijorat, ba chiar la strâmtoare, imaginea unei economii americane care pentru prima dată în istorie scade în rating, şi imaginea unui Emil Boc din ce în ce mai vesel, cu o economie din ce în ce mai înfloritoare, cu o recesiune la timpul trecut, cu perspective din ce în ce mai frumoase în materie de inaugurări. E clar pentru oricine că aceste şocuri din economia mondială nu au cum să nu se repercuteze nefast şi asupra României. (...) Nu avem cum să împărtăşim autosatisfacţia premierului Boc în sensul că, datorită genialei idei de a tăia salariile bugetarilor, România este foarte sănătos aşezată din punct de vedere economic şi poate este ca o ambarcaţiune foarte solidă, despre cârmaci ce să mai vorbim care poate să străbată furtuna şi chiar uraganul", a afirmat Crin Antonescu.


Potrivit lui Antonescu, România va avea în continuare probleme


"Cred că vom avea în continuare probleme şi oricum Guvernul, care într-o bună zi, cel mai târziu într-un an, va veni după PDL-işti şi Boc va avea probleme foarte serioase şi va avea foarte mult de tras şi cu o datorie enormă lăsată în spate de acelaşi Guvern, fără niciun rost, fără să se simtă nimic semnificativ la nivelul investiţiilor, la nivelul creşterii economice, la nivelul dezvoltării", a explicat el.


Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat şi că Uniunea Social Liberală speră ca UDMR să înţeleagă apelul la discuţii care i-a fost adresat.  


"PNL va face tot ceea ce stă în putinţa sa pentru a grăbi îndepărtarea de la putere a actualului guvern. Nu depinde acest lucru în întregime de noi. UDMR a primit de mai multă vreme apelul nostru pentru discuţii în legătură şi cu situaţia politică a ţării, problemele guvernării, Legea electorală, problemele organizării sau reorganizării administrativ- teritoriale. Nu am primit un răspuns oficial până acum şi este decizia de până acum a UDMR, deci responsabilitatea de până acum a UDMR", susţine Crin Antonescu.


Liberalul este de părere că "România are nevoie de guvernanţi şi administratori responsabili, serioşi, fără demagogie, fără populism, însă aceştia nu pot fi Traian Băsescu, Emil Boc şi asociaţii lor". Autor:
Alina Bordeiaşu
Editor:
Alina Dobrinescu
Adăugat:
8 August 2011
Ultima actualizare:
9 August 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza