România, rată mare de abandon şcolar

România are o rată ridicată de abandon şcolar: peste 18%, faţă de media la nivelul Uniunii Europene, de 11 procente.

Adăugat: 29 Septembrie 2015
Ultima actualizare:29 Septembrie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

În anul şcolar 2013 - 2014 peste 360 de mii de copii cu vârste între 3 şi 17 ani nu erau înscrişi în nicio formă de învăţământ, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică.

Anchetele realizate de organizaţia Salvaţi Copiii relevă că familiile care nu îşi permit să îşi trimită copiii la şcoală au nevoie şi de sprijin social, nu doar de ajutor educaţional pentru minori, spune directorul de programe Mihaela Bibac.

"Şcoala poate să dezvolte, cum a dezvoltat şi în cazul proiectului nostru, servicii de tip "after school", unde copii să poată să se pregătească la teme, unde să poată să îşi dezvolte abilităţile. Totodată, Direcţiile pentru Protecţia Copilului pot, la rândul lor, să sprijine, prin rezolvarea problemelor să spunem de ordin adminstrativ, poate familiile nu au act de identitate, poate nu au accesat drepturile care li se cuvin prin lege şi atunci fiecare dintre noi este responsabil cu părticica lui, astfel încât, într-un final, copilul să beneficieze de toate drepturile care i se cuvin", a mai spus Mihaela Bibac.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
29 Septembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza