România poate fi oricând ţinta unui nou atac cibernetic

România poate fi oricând ţinta unui nou atac cibernetic - a atras atenţia, astăzi, preşedintele Comisiei parlamentare de control asupra activităţii SRI, Adrian Ţuţuianu.

Adăugat: 15 Iunie 2017
Ultima actualizare:15 Iunie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

 Adrian Ţuţuianu a lansat acest avertisment azi, la o conferintă organizată la Bucureşti pe tema securităţii cibernetice.

Parlamentarul spune că legislaţia în acest domeniu trebuie îmbunătăţită.

"Avem un cadru legislativ care însă nu este complet. A fost o discuţie pe un act normativ care să preia o directivă europeană, Directiva NIS. Actul normativ a fost delarat neconstituţional, el nu a fost promovat în parlament. Şi noi comisa, dar şi Parlamentul, Guvernul, va trebui să ne aşezăm la masă pe această chestiune şi să reuşim să facem un act normativ care să protejeze atât instituţiile publice, cât şi pe cei privaţi împotriva atacurilor cibernetice, pentru că intensitatea atacurilor de tip cibernetic va creşte. Deci pot fi blocate să funcţioneze anumite servicii publice de interes general", a spus Ţuţuianu.

După cum transmite reporterul RRA, Cătălin Radu, aproximativ 150 de specilişti, reprezentanţi ai autorităţilor publice şi locale, dar şi ai mediului academic discută la a treia ediţie a Conferinţei Naţionale de Cybersecurity despre riscul ameninţărilor cibernetice şi agenda de securitate cibernetică a României, precum şi despre stadiul legislaţiei în domeniu.
 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
15 Iunie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza