România, pe locul 57 într-un clasament privind corupţia

România se află în prima jumătate a unui clasament privind corupţia, realizat de Banca Mondială, care include 175 de state din întreaga lume.

Adăugat: 22 Noiembrie 2017
Ultima actualizare:22 Noiembrie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Datele au fost prezentate, ieri, la Summitul de integritate şi prosperitate, care a avut loc la Slobozia.

Evenimentul face parte dintr-o Caravană a Integrităţii organizată în România de Transperancy International şi Colegiul Pacienţilor.

Principiul integrităţii personale şi profesionale a fost abordat din perspectivă instituţională, juridică şi religioasă, punctându-se elementele esenţiale în respectarea şi încălcarea normelor de etică.

Directorul  Victor AlistarTransparency International, Victor Alistar, apreciază că sistemul legislativ din România este vast şi acoperitor şi că altele sunt neajunsurile sociale.

"Sunt şapte lucruri care or să ne distrugă, şi anume: bunăstare fără muncă, plăcere fără conştiinţă, asta este societatea de consum, cunoaştere fără caracter, politica fără principii, religie fără sacrificii, ştiinţă fără umanitate şi, în fine, afaceri fără etică", a spus Victor Alistar.

Preşedintele Colegiului Pacienţilor, Cristian Sas, reclamă însă excesul de reglementare pentru acordarea serviciilor medicale:

"Vorbim despre legislaţie, care cere unei instituţii medicale să trecă prin aceleaşi proceduri de autorizare pentru un CT, cât pentru o centrală nucleară. Durează un an să autorizezi un amărât de aparat care e plug&play, adică îl bagi în priză şi OK", a spus Cristian Sas.

Din cele 175 de state incluse în analiză, România se află pe locul 57 în lume privind corupţia, cu 46 de puncte, care pe o scară de la 0, minimum, la 100, maximum, reprezintă prima jumătate a clasamentului şi indică o corupţie medie.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
22 Noiembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza