România nu are suficienţi specialişti în domeniul sănătăţii publice

Autorităţile medicale din Sălaj dau vina pe salariile mici din sistem şi susţin că un număr prea mic de medici iau parte la concursurile de profil.

Adăugat: 3 Decembrie 2016
Ultima actualizare:3 Decembrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

România nu are suficienţi specialişti în domeniul sănătăţii publice, iar autorităţile medicale din Sălaj dau vina pe salariile mici din sistem şi susţin că un număr prea mic de medici iau parte la concursurile de profil.

Nu doar asigurarea necesarului de medici reprezintă o problemă în diferite spitale din Rmânia, ci şi numărul specialiştilor în sănătate publică, au atras atenţia în ultima şedinţă de dialog social reprezentanţii Direcţiei de sănătate publică Sălaj.

Potrivit lui Kelemen Hodiş, consilier în cadrul Direcţiei de sănătate publică Sălaj, sunt prea puţini epidemiologi, dar şi alţi specialişti de care este nevoie pentru asiguraea serviciilor de sănătate publică.

Conform autorităţilor medicale sălăjene de vină sunt salariile mai mici asigurate în Direcţiile de sănătate publică, astfel că interesul pentru aceste posturi este redus, cel puţin în judeţul Sălaj.Autor:
Adrian Lungu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
3 Decembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza