România "nu a pierdut niciun euro" din fondurile europene

Comisarul european pentru politică regională, Johannes Hahn, s-a declarat mulţumit de progresele Bucureştiului în privinţa absorbţiei fondurilor europene.

Adăugat: 21 Ianuarie 2014
Ultima actualizare:22 Ianuarie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

România nu a pierdut niciun euro din fondurile structurale pentru anul trecut,  a declarat Comisarul european pentru politică regională, Johannes Hahn, la Bruxelles.

După întrevederea cu ministrul fondurilor europene, Eugen Teodorovici, comisarul a salutat faptul că România va trimite, luna viitoare, acordul de parteneriat pe programe structurale, până acum doar trei state din cele 28 făcând acest lucru.

Comisarul Hahn a spus că România mai are încă provocări pentru accesarea de fonduri, dar, în principiu, s-a declarat mulţumit de progresele Bucureştiului.

Este vorba de noile abordări pentru statele membre în general, prin noua perioadă de planificare a fondurilor, iar în cazul României accentul se va concentra, de exemplu, spre absorbţia fondurilor pentru transporturi şi sănătate.

"România va trimite draftul oficial în prima jumătate a lunii februarie, ceea ce înseamnă că se înscrie în parametrii normali. Acelaşi lucru se aplică şi programelor operaţionale şi ne aflăm pe drumul cel bun privind noua perioadă de programare în ceea ce priveşte România", a spus Johannes Hahn.

Ministrul Teodorovici a confirmat că va trimite documentul revizuit al acordului de parteneriat în februarie şi programele operaţionale spre finalul lunii martie.

"Ce este important că, România poate lansa proiecte pentru un nou cadru financiar şi fără, sau până când comisia va aproba aceste documente pentru România. Un lucru foarte important pentru a începe din primul an să cheltuim banii pentru următorul cadru financiar. Este lucru foarte important pe care avem de gând să-l aplicăm cât mai curând în România", susţine Eugen Teodorovici.Autor:
Cerasela Rădulescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
21 Ianuarie 2014
Ultima actualizare:
22 Ianuarie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza