România îşi va intensifica demersurile privind aderarea la spaţiul Schengen

Este nevoie ca România să fie mai pro activă, nu doar să fie în aşteptarea unui răspuns din partea ţărilor membre în privința aderării la spațiul Schengen, a declarat ministrul delegat pentru afaceri europene, Victor Negrescu.

Adăugat: 14 Septembrie 2017
Ultima actualizare:14 Septembrie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

România îşi va intensifica demersurile privind aderarea la spaţiul Schengen, mai ales în relaţiile cu statele europene care se opun intrării ţării noastre în această comunitate, a anunţat ministrului delegat pentru afaceri europene, Victor Negrescu.

Anunţul vine după ce cancelarul austriac, Christian Kern, a declarat că ţara sa respinge ideea promovată de preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, privind extinderea către est a zonelor euro şi Schengen.

"Este nevoie ca România să fie mai pro activă, nu doar să fie în aşteptarea unui răspuns din partea ţărilor membre. Avem sprijinul Comisiei Europene, avem sprijinul unei bune părţi a statelor membre şi este important ca, într-adevăr, să fim prezenţi acolo în statele care au anumite reticenţe. De aceea, avem în vedere ca în perioada următoare să avem întâlniri şi vizite importante atât în Olanda, atât în Germania, cât şi în Franţa. Este, clar, un drept al României de a face parte din spaţiul Schengen", a spus Victor Negrescu.

Autorităţile române au început deja pregătirile pentru organizarea la Sibiu a unui summit special al liderilor europeni, în primăvara anului viitor, a mai spus ministrul Victor Negrescu, după ce, ieri, preşedintele Comisiei Europene a lansat această propunere.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
14 Septembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza