România îşi începe oficial mandatul la preşedinţia Consiliului Uniunii Europene

România îşi începe astăzi, oficial, mandatul semestrial la preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

Adăugat: 10 Ianuarie 2019
Ultima actualizare:10 Ianuarie 2019

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Cei mai înalţi reprezentanţi ai instituţiilor europene sunt pentru două zile în capitală

În această seară, va avea loc la Ateneul Român concertul inaugural al preşedintţiei ţării noastre la Consiliul Uniunii Europene.

Concertul va fi susţinut de către Orchestra Uniunii Europene, formată din muzicieni din statele membre, dar şi de artişti români recunoscuţi pe plan internaţional.

Înaintea concertului, sunt programate discursuri ale preşedintelui Klaus Iohannis, premierului Viorica Dăncilă, preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu şi vicepreşedintelui Camerei Deputaţilor, Florin Iordache.

De asemenea, vor susţine alocuţiuni şi liderii europeni prezenţi la Bucureşti, Antonio Tajani, preşedintele Parlamentului European, Donald Tusk, preşedintele Consiliului European şi Jean Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene.

De altfel, Jean Claude Juncker are programate şi mâine mai multe întâlniri cu oficialii români, împreună cu Colegiul Comisarilor.

Va merge la Palatul Cotroceni, unde va discuta cu şeful statului şi vor susţine declaraţii de presă, dar şi la Palatul Victoria, pentru convorbiri şi declaraţii cu premierul Viorica Dăncilă.

De asemenea, va avea întrevederi cu preşedintele Senatului şi cu vicepreşedintele Camerei Deputaţilor.

Evenimentul de la Ateneu a impus restricţii de trafic în centrul Bucureştiului.

Circulaţia rutieră este restricţionată până la ora 23:00 pe străzile din preajmă, parcările pot fi folosite doar pe baza permiselor de acces şi invitaţiilor, iar pentru o foarte scurtă perioadă de timp se va restricţiona chiar şi trecerea pietonilor pe strada Episcopiei şi pe Calea Victoriei, din motive de securitate.

O demonstraţie este anunţată în aceeaşi zonă, în timpul ceremoniei, sub sloganul "Vrem Europa, nu dictatură!".

Deşi mitingul nu este autorizat de primărie, organizaţiile neguvernamentale care l-au iniţiat spun că doresc să se manifeste în favoarea valorilor europene, pe baza dreptului la întrunire şi liberă exprimare.Autor:
Oana Bâlă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
10 Ianuarie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza