România, interesată de drepturile cetăţenilor români din Marea Britanie

România este interesată foarte mult de drepturile cetăţenilor europeni în Marea Britanie, implicit ale românilor care trăiesc acolo, afirmă preşedintele Klaus Iohannis.

Adăugat: 20 Octombrie 2017
Ultima actualizare:20 Octombrie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Preşedintele Klaus Iohannis, la Bruxelles
trimite pe mail

La finalul Consiliului European de toamnă se aşteaptă ca astăzi să fie formulată o apreciere a stadiului negocierilor pentru Brexit în condiţiile în care Londra consideră că s-au făcut destule progrese pentru a se trece la alt capitol, iar Bruxellesul, nu.

România este interesată foarte mult de drepturile cetăţenilor europeni în Marea Britanie, implicit ale românilor care trăiesc acolo, iar această temă este tratată cu deschidere de ambele părţi, spunea ieri preşedintele Klaus Iohannis.

O nouă declaraţie de presă a şefului statului este aşteptată în scurt timp.

Şefii de stat şi de guvern din statele membre ale UE s-au reunit în această dimineaţă la sediul Consiliului European pentru a discuta în principal despre Brexit.

Discuţiile au continuat într-o sesiune de lucru dedicată articolului 50 al Tratatului UE activat de către Marea Britanie care şi-a exprimat intenţia de a se retrage din Uniune.

Se aşteaptă ca la finalul summitului să fie formulată o apreciere a stadiului negocierilor pentru Brexit, însă în textul convenit deja de către miniştrii de externe se arată că progresele nu sunt suficiente pentru deschiderea discuţiilor despre ce va urma după ieşirea britanicilor din UE.

Şeful statului spunea ieri că România este interesată foarte mult de drepturile cetăţenilor români din Marea Britanie şi preciza că această temă este tratată cu deschidere de ambele părţi.

Cu puţin timp în urmă, premierul britanic, Theresa May, a susţinut o conferinţă de presă, ea a spus că Marea Britanie îşi va onora angajamentele făcute în faţa UE şi că este optimistă în ceea ce priveşte negocierea unui acord bun în ceea ce priveşte Brexit.Autor:
Oana Bâlă
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
20 Octombrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza