România, în sărbătoare

În Bucureşti şi în alte oraşe din ţară sunt organizate astăzi parade, ceremonii şi spectacole dedicate Zilei Naţionale României.

Adăugat: 1 Decembrie 2015
Ultima actualizare:1 Decembrie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

În urmă cu 97 de ani, la data de 1 decembrie 1918, la Alba Iulia era adoptată Proclamaţia prin care se atesta Unirea tuturor românilor din Transilvania şi Banat cu România.

La defilarea de azi, din faţa Palatului Parlamentului, vor participa aproximativ 2.600 de militari, peste 360 de mijloace tehnice şi 30 de aeronave, fiind anunţate şi unele noutăţi.

Traficul rutier va fi restricţionat în zona Pieţei Constituţiei, dar şi pe arterele care converg către aceasta, în vederea desfăşurării evenimentului. Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Dacian Cioloş vor asista la parada militară organizată azi în capitală, cu ocazia Zilei Naţionale a României.

Potrivit corespondentului RRA, Ilie Pintea, o paradă a costumelor populare a deschis ieri festivităţile de la Alba Iulia, unde Ziua Naţională este sărbătorită, ca în fiecare an, cu o serie de evenimente solemne, dar şi cu spectacole şi concerte.

Astăzi, ceremoniile vor începe de la ora 9:00, iar la ora 13:00 va avea loc o defilare la care vor participa peste 1.200 de militari, din mai multe structuri ale Ministerului Apărării şi ale Ministerului de Interne.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
1 Decembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza