România, în pericol de a intra în procedura de infringement

România riscă să intre în procedura de infringement dacă nu ajunge la o colectare selectivă de 50% a deşeurilor până în anul 2020.

Adăugat: 12 August 2016
Ultima actualizare:12 August 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Prezentă la Drobeta-Turnu Severin, ministrul Mediului, Cristiana Paşca Palmer, a atras atenţia autorităţilor locale că au obligaţia, conform legii, să reducă cantitatea de deşeuri duse la gropile de gunoi cu 15% anual.

"Avem o ţintă de ţară de reciclare a deşeurilor de 50% până în anul 2020. Această ţintă ne-am asumat-o în anul 2007, când am făcut aderarea la UE. Din 2007 şi până în 2016 am reuşit să reciclăm 3%. Vă daţi seama că în cei patru ani care au mai rămas ar trebui să ne atingem această ţintă. Deci suntem extraordinar de în urmă şi am vrut să trag un semnal de alarmă către autorităţile locale, care de fapt sunt în prima linie în implementarea a tot ceea ce înseamnă managementul deşeurilor", a  subliniat aceasta.

În cazul în care România nu se achită de obligaţiile pe care şi le-a asumat, poate fi dată în judecată şi sancţionată cu plata unor sume care pot să ajungă la 200.000 de euro zilnic, a transmis corespondentul RRA.Autor:
Mihai Bădescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
12 August 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza