România, "în cărţi" pentru banii europeni destinaţi agriculturii

Comisarul european pentru Agricultură, Dacian Cioloş, susţine că România va fi unul dintre statele membre beneficiare nete ale alocării banilor pentru dezvoltare regională şi pentru politica agricolă comună.

Adăugat: 3 Iulie 2011
Ultima actualizare:4 Iulie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

O rată de absorbţie cât mai ridicată a fondurilor europene şi un nivel înalt de corectitudine în utilizarea lor, sunt elemente esenţiale pentru credibilitatea României în negocierile de la nivelul Uniunii Europene, a declarat,  într-un interviu pentru Radio România, comisarul european pentru agricultură, Dacian Cioloş.


România va fi unul dintre statele membre beneficiare nete ale alocării financiare de dezvoltare regională, cât şi pe politica agricolă comună,  a mai spus Dacian Cioloş.


"Suntem acum la câţiva ani după aderarea la Uniunea Europeană şi cred că, după 2013 încolo, nu mai avem nicio scuză să nu folosim nu numai cantitativ, dar şi calitativ în mod eficient fondurile europene, cu atât mai mult cu cât, în urma propunerii Comisiei Europene de săptămâna trecută, a bugetului multianual pentru perioada după 2013 până în 2020, România va fi unul din principalii beneficiari ai unor creşteri de alocări financiare", a spus Cioloş.Fondul European pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală este un instrument de finanţare creat de Uniunea Europeană pentru a sprijini ţările membre în implementarea politicii agricole comune.


Fondul reprezintă o oportunitate de finanţare pentru spaţiul rural românesc, în valoare de aproximativ 7,5 miliarde de euro începând cu 2007 şi până în 2013  şi se bazează pe principiul cofinanţării proiectelor de investiţii private.Autor:
Luminiţa Apostolescu
Reporter:
Gabriel Basarabescu
Adăugat:
3 Iulie 2011
Ultima actualizare:
4 Iulie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza