România condamnă atacurile împotriva Ucrainei

România condamnă ferm atacurile asupra civililor şi va sprijini întotdeauna Ucraina în aspiraţiile sale europene şi euroatlantice.

Adăugat: 16 Ianuarie 2015
Ultima actualizare:16 Ianuarie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Drapelul Ucrainei
trimite pe mail

Acesta este mesajul pe care l-a scris, astăzi, preşedintele Klaus Iohannis, în cartea de condoleanţe deschisă la Ambasada Ucrainei în memoria victimelor atentatelor la adresa populaţiei civile comise de separatiştii din estul ţării.

Consilierul personal al şefului statului, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat că preşedintele a reafirmat solidaritatea poporului român cu naţiunea ucraineană şi a făcut apel la încetarea conflictelor sângeroase.

"Dorim ca vărsarea de sânge să înceteze, dorim un acord politic construit pe dialog, fără planuri ascunse, un acord eficace; ne dorim ca Ucraina să fie independentă, suverană, să fie o ţară respectată, dorim ca Ucraina să continue fără abatere drumul către Europa, aşa cum au ales forţele democratice de la Kiev", a spus Ungureanu.

În urmă cu trei zile, un tir de artilerie atribuit rebelilor proruşi a lovit un autocar în regiunea Doneţk. Au murit 12 persoane şi 6 au fost rănite.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
16 Ianuarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza