România, cea mai mare creştere economică din UE

Creşterea economică de aproape 6% din trimestrul II vine după ce şi în primul trimestru România a avut o creştere economică mare, de peste 4%.

Adăugat: 12 August 2016
Ultima actualizare:12 August 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

România a înregistrat cea mai mare creştere economică în trimestrul II din Uniunea Europeană, cu mult peste media la nivelul ţărilor europene.

În perioada aprilie-iunie economia României a crescut cu aproape 6% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, a anunţat Biroul de statistică al Uniunii Europene, EUROSTAT. 

Creşterea economică de aproape 6% din trimestrul II vine după ce şi în primul trimestru România a avut o creştere economică mare, de peste 4%.

Aşa se face ca în prima jumătate a acestui an economia României a crescut cu 5% faţă de primul semestru al anului trecut, date anunţate de INS. O parte din această creştere economică accelerată vine din creşterea consumului.

În rândul consumatorilor casnici creşterea consumului are la bază atitudinea ceva mai optimistă şi creşterea creditării.

Dacă în trimestrul II economia României a crescut cu aproape 6%, în Uniunea Europeană creşterea a fost de aproape 1,7%.

Grecia este singura ţară a cărei economie continuă să scadă, însă în celelalte ţări creşterile sunt destul de modeste: Germania 1,7%, Franţa 1,4 şi Italia 0,7%.

O excepţie notabilă este Spania care a avut în trimestrul II o creştere economică de peste 3%.Autor:
Sergiu Şteţ
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
12 August 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza