România, Bulgaria şi Grecia vor să facă un coridor de gaze

Bulgaria, România şi Grecia vor urgenta realizarea conexiunii sistemelor naţionale printr-un gazoduct cu o capacitate de până cinci miliarde metri cubi pe an.

Adăugat: 22 Aprilie 2015
Ultima actualizare:22 Aprilie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

România, Bulgaria şi Grecia au analizat astăzi, la Sofia, construirea unui coridor de gaze ce va realiza conexiunea sistemelor naţionale de gazoducte.

În 2014, cele trei state au convenit să construiască un gazoduct ca alternativă la proiectul gazoductului South Stream.

Bulgaria, România şi Grecia vor urgenta realizarea conexiunii a sistemelor naţionale printr-un gazoduct cu o capacitate de până cinci miliarde metri cubi pe an.

Întâlnirea la care au participat miniştrii energiei ai Bulgariei şi Greciei, Temenujka Petkova şi Panagiotis Lafazanis, şi secretarul de stat Mihai Adrian Albulescu, s-a încheiat cu semnarea a două acorduri, care stabilesc cadrul de activitate a grupului de experţi şi constituirea unei companii de proiectare.

Realizarea conexiunii sistemelor de gazoducte bulgar şi elen va demara în martie 2016 şi se va încheia la finele lui 2018.

Tronsonul de sud Komotini-Stara Zagora a viitorului gazoduct sud-nord, va avea o lungime de 180 km. Proiectul va fi finanţat cu 220 de milioane de euro din fondurile europene. Ministrul bulgar al energiei a anunţat că până la finele acestui an va deveni funcţională conexiunea Ruse-Giurgiu.Autor:
Petio Petkov, Bulgaria
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
22 Aprilie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza