România, avertizată că nu şi-a îndeplinit obligaţiile europene

Domeniile deficitare pentru care România a primit scrisori de punere în întârziere şi avize motivate sunt: piaţa unică digitală, mediu, mobilitate şi transporturi.

Adăugat: 5 Octombrie 2017
Ultima actualizare:5 Octombrie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

România nu şi-a îndeplinit obligaţiile europene în trei domenii, de aceea a primit două scrisori de punere în întârziere şi trei avize motivate.

Domeniile deficitare sunt: piaţa unică digitală, mediu, mobilitate şi transporturi, a anunţat, astăzi, Comisia Europeană.

În cadrul pachetului lunar de decizii de constatare a neîndeplinirii obligaţiilor, Comisia Europeană a trimis României o primă scrisoare de punere în întârziere pentru că nu a informat Bruxellesul despre starea pieţelor de telecomunicaţii, care trebuie făcută o dată la trei ani.

În aceeaşi situaţie sunt Belgia, Ungaria, Irlanda, Polonia, Slovenia şi Spania.

Toate cele şapte ţări au întârzieri mai mari de cinci ani şi au două luni la dispoziţie pentru a rezolva situaţia.

A doua scrisoare de punere în întârziere pentru România priveşte obligaţia statelor membre de a adopta hărţi acustice care să prezinte expunerea la zgomot în aglomeraţii urbane mai mari, precum şi de-a lungul căilor ferate principale, al drumurilor principale şi în preajma aeroporturilor mari.

Aceste hărţi servesc ulterior ca bază pentru definirea măsurilor din planurile de acţiune privind zgomotul ambiental, deoarece este a doua cauză de deces prematur, după poluarea atmosferică.

Şi Cipru a primit o astfel de scrisoare.

Cele trei avize motivate pe care le-a primit azi România sunt pentru că nu a transpus normele privind instalarea infrastructurii pentru combustibilii alternativi, a celor referitoare la pungile din plastic subţiri utilizate de cetăţeni şi a normelor pentru reducerea emisiilor de vapori de benzină.Autor:
Cristina Grecu
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
5 Octombrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza