România are nevoie de un nou acord cu FMI "pentru a preveni derapajele"

Fostul premier democrat-liberal Emil Boc consideră că România are nevoie de un nou acord cu Fondul Monetar Internaţional şi pentru a opri lăcomia politicienilor.

Adăugat: 17 Iulie 2013
Ultima actualizare:17 Iulie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Fostul premier, primarul din Cluj, Emil Boc, a declarat, miercuri,  într-o conferinţă de presă, că România are nevoie de un nou acord cu Fondul Monetar Internaţional pentru a preveni derapajele politicianiste.

El a afirmat că Guvernul pe care l-a condus a fost nevoit să îşi sacrifice imaginea pentru a readuce echilibrul necesar, care a asigurat apoi premisele creşterii economice din anul 2011.

"Din punctul meu de vedere, România are nevoie de un nou acord cu FMI, cel puţin pentru a convinge definitiv politicienii români că nu te poţi întinde mai mult decât ţi-e plapuma. Practic, una din cauzele care au generat criza economică rezidă din lăcomia politicienilor de a arunca cu bani publici pe pomeni electorale, pentru a fi realeşi", a spus fostul premier.
 
Emil Boc a adăugat că actualul Guvern ar fi sacrificat bazele creşterii economice.

El a citat ultimul raport al Eurostat, care arată că România a înregistrat cea mai abruptă prăbuşire a producţiei industriale, de 10,7%, o scădere a investiţiilor străine de 37 %, cea mai mare inflaţie din Uniunea Europeană, de 5,3%, precum şi un număr de 35.000 de noi şomeri.

O misiune a Fondului Monetar Internaţional se află la Bucureşti începând de miercuri pentru discuţii asupra următorului program cu România.Autor:
Claudiu Pădurean
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
17 Iulie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza