România are nevoie de un calendar pentru aderarea la euro

Preşedintele Klaus Iohannis consideră că Guvernul şi Banca Naţională a României trebuie să-şi armonizeze punctele de vedere şi să înceapă un calendar pentru aderarea României la zona euro.

Adăugat: 8 Mai 2017
Ultima actualizare:8 Mai 2017

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, preşedintele României
trimite pe mail

Guvernul şi BNR trebuie să-şi armonizeze punctele de vedere şi să înceapă un calendar pentru aderarea României la zona euro

Adoptarea monedei unice europene rămâne un obiectiv strategic al României, chiar dacă - a susţinut preşedintele în interviul acordat site-ului www.caleaeuropeană.ro - nu există încă o agendă fermă, din cauza abordărilor politice diferite.

"Din punct de vedere tehnic, România îndeplineşte de ceva vreme criteriile de la Maastricht şi, în acest fel, noi am putea să începem construcţia unuk calendar de aderare, însă lucurile nu sunt foarte clare între factorii care trebuie să stabilească acest calendar şi care trebuie să-l ducă mai departe, în speţă Guvernul şi BNR. Trebuie să evaluăm dacă aderarea la zona euro trebuie să se producă pentru a avea ceea ce se numeşte o ancoră, sau dacă vrem să aşteptăm până se stabilizează foarte bine economia României şi să aderăm atunci", a afirmat preşedintele Iohannis.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
8 Mai 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza