România are la dispoziţie peste 6,8 miliarde de euro pentru investiţii în transport

Comisarul european Corina Creţu a vorbit cu ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, despre stadiul proiectelor finanţate din fonduri de coeziune.

Adăugat: 13 Aprilie 2017
Ultima actualizare:13 Aprilie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Întâlnirea dintre comisarul europen Corina Creţu şi ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc
trimite pe mail

România are la dispoziţie în prezent, pentru investiţii în transport, peste 6,8 miliarde de euro, din care 5,1 miliarde din fonduri europene, a declarat comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu.

Aceasta s-a întâlnit ieri la Bruxelles cu ministrul român al transporturilor, Răzvan Cuc, cu care a discutat despre stadiul proiectelor finanţate din fonduri de coeziune.

Corina Creţu a vorbit despre beneficiile aduse de aceste programe, care au făcut posibilă extinderea şi îmbunătăţirea reţelei de transport din România, precum în cazul tronsoanelor Nădlac-Lugoj şi Bucureşti-Costanţa, prin renovarea a 301 kilometri de infrastructură.

De asemenea, au fost reabilitaţi mai mult de 2.400 de kilometri de drumuri judeţene, în cadrul reţelei rutiere TEN-T.

Ministrul Răzvan Cuc a prezentat angajamentul autorităţilor române de a finaliza investiţiile în curs de desfăşurare şi de a asigura începerea noilor proiecte de transport.

Între acestea, au fost menţionate autostrada Sibiu-Piteşti, centura de sud a Bucureştiului, calea ferată Radna-Gurasada-Simeria, precum şi autostrada Târgu-Mureş - Iaşi, se arată într-un comunicat de presă.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
13 Aprilie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza